BASILICUM OLIE MET OLIJFOLIE

Basilicum

Een plantje/kruid met heel veel mineralen en vitaminen. Vitamine A en K. Mineralen Mangaan, Koper, Magnesium en koper. Ook zit er veel ijzer in wat goed is tegen bloedarmoede. Verder barst het van de anti-oxidanten.

Als je zelf een kruidentuintje hebt en je groeit basilicum dan weet iedereen dat op een gegeven moment de basilicum bloemetjes gaat geven. Wat moet je er dan mee. Nou... de bloemen hebben een enorm sterk aroma. Zo sterk dat er zelfs esoterische olie van gemaakt wordt, dus weggooien is zonde. Je knipt de bloemen samen met wat basilicum af. Zorg ook dat je de bloemen af blijft knippen want anders verandert je basilicum in houterige stelen. Dat wil je niet. Je ontdoet de basilicum van de stelen en de bloemen pluk je. Je snijdt alles fijn met een koksmes. Het hoeft niet persé superfijn als je de stelen maar verwijderd hebt.

Je doet de gewassen, fijngesneden basilicum met bloemen in een pot en overgiet het met een goede extra vierge olijfolie. Het is heel lang houdbaar in de koelkast, maar je zult het niet lang bewaren.

Zo ziet mijn basilicum olie eruit. In de ijskast kan de olie even wat harder worden. Als je nu gaat koken en je hebt olie nodig dan kun je heerlijk een schep nemen van deze basilicum olie en hiermee koken. Ook zou je wat knoflook toe kunnen voegen aan deze olie. Je zou de knoflook fijn kunnen persen en 1 of 2 tenen erdoor heen doen. Het is verrukkelijke olie om mee te koken. Probeer het maar. En je gebruikt je hele basilicum, ook de bloemen.