INNERLIJKE VERZORGING

Ik leef eenvoudig. Ik doe regelmatig aan intermittent fasting. Dan eet ik niet tussen 8 uur in de avond en 12 uur in de middag. Ik vind het heel eenvoudig en een groot voordeel is dat je een maaltijd overslaat wat calorieen scheelt en ik bevorder de autofagie in mijn lichaam. Het basisidee achter autofagie is dat bij afwezigheid van externe voedselbronnen het lichaam zichzelf gaat eten (auto= zelf, faag= eten), zijn eigen beschadigde cellen en eiwitten vernietigt en recycleert, zodat nieuwe en gezonde versies ervan kunnen worden gebouwd. Autofagie wordt verondersteld essentieel te zijn als bescherming tegen ziekten zoals kanker en dementie bijvoorbeeld.

Ik eet als eerste vaak een kom met fruit omdat ik daar gek op ben. In de avond maak ik altijd gezond eten met veel groenten en met aardappels, zilvervliesrijst of volkoren pasta. Wist je dat als je de pasta eerst al dente kookt en dan invriest en later opwarmt de constructie van de pasta helemaal veranderd is en je de helft aan calorieën binnenkrijgt? Zo heb ik heel veel truckjes die ik toepas. 

Mijn vaste olie is kokosolie, maar ik wil ook wel eens zelfgemaakte ghee (geklaarde boter) gebruiken om in te bakken.  

Verder drink ik gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag. Ik houd ervan om een beetje citroensap in mijn water te druppelen. 

Ook beweeg ik elke dag. Ik ga elke dag ( 5x per week) naar de sportschool om intervaltraining te doen en krachttraining. Dit doe ik om mijn hart en vaten in orde te houden en het is tevens goed voor mijn uithoudingsvermogen en lichaamssterkte.