VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Ik heb helaas 2 pillen die ik verplicht moet nemen. Ik heb syndroom van hachimoto, dit betekent dat mijn schildklier niet meer werkt (dit was een bijwerking van een medicijn wat ik ooit slechts 1 week heb geslikt) hierdoor moet ik elke dag een pilletjes slikken voor mijn schildklier. Ook heb ik een heel hoog cholesterol, wat gezien mijn levensstijl bijna onmogelijk is maar wat helaas een familieprobleem is waardoor ik helaas statines moet slikken, waar ik super van baal maar ik heb een afweging moeten maken. 

Wat slik ik bij en waarom?

Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de cellen en is een antioxidant. Dat is een stof die oxidatie tegengaat en dus de vorming van vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve, schadelijke stoffen die bijvoorbeeld tot kanker kunnen helpen leiden 

Waarom slik ik dit iedere dag?

Omdat ik statines slik.

Statines kunnen een natuurlijke oorsprong hebben (gistextract van rijst), of kunnen door uw arts worden voorgeschreven (simvastatine, pravastatine, atorvastatine, rosuvastatine). Het zijn effectieve bestrijders van lipides in het bloed. Het nadeel is dat zowel de natuurlijke statines als de statines uit de reguliere geneeskunst bijwerkingen hebben. Een daarvan is de vermindering van het CoQ10-gehalte in het bloed. Dit zou de spierpijn kunnen verklaren die optreedt als bijwerking van statines, of de cognitieve stoornissen die bij dieren optreden na een behandeling met statines.

Visolietabletten

Bijna iedereen kan baat hebben bij visolie, de omega 3 vetzuren EPA en DHA kunnen namelijk bijdragen bij onze algehele gezondheid. DHA is goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen en draagt bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. 

Vitamine B complex

Draagt bij tot een normaal energie leverend metabolisme,  tot de normale werking van het hart, tot een normale psychologische functie, tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine A

Vitamine A is onder meer nodig voor de ogen, huid, slijmvliezen, groei, botontwikkeling en ons afweersysteem

Magnesium

Zink

Calcium

Collageen

Vitamine C

Vitamine D en K2

Selenium