GEDICHTEN


Zonder modder groeien er geen lotusbloemen, met andere woorden als je nooit iets meemaakt in je leven krijg je geen kansen om spiritueel te groeien. Gelukkig maken we allemaal shit mee in ons leven. Wat een zegen!

Altijd heb ik geschreven als middel om te overleven. Ik heb vaak gehoord dat ik mijn gevoel en gevoelens van anderen mooi onder woorden kan brengen. Dit kan ik door schrijven, door praten maar het beste door het schrijven van een gedicht. Want in een gedicht kan ik door beeldspraak vaak precies kwijt wat ik voel. 

Ik ben ervan overtuigd dat net als wanneer een muziekstuk  je raakt ook in een gedicht  je
kunt raken. Er zit levenservaring (soul) in verwerkt. Ik gebruik  emoties uit mijn levenservaringen in mijn gedichten. Ik ben onder andere een bundel aan het schrijven waarin de moeilijke kanten van het leven worden belicht. Het is een bundel over situaties die je in duistere tijden mee kunt maken. Dit kan ieder mens overkomen zowel tijdelijk maar ook voor langere tijd. Het wordt helaas vaak gestigmatiseerd als een psychisch ziektebeeld. Ik hoop met mijn bundel duidelijk te maken hoe iemand zich kan voelen tijdens zo'n periode. Ik heb de ervaringen van mijzelf en anderen getracht onder woorden te brengen. Ik zou graag door middel van mijn gedichtenbundel aantonen dat iedereen iets naars kan meemaken in het leven en dat het niet nodig is om mensen met een emotionele kwetsbaarheid te stigmatiseren. Het zijn gewoon mensen met extra levensbagage hetgeen uiteindelijk ook weer wijsheid en vaak emotionele of spirituele groei teweeg brengt.  Iedereen is uiteindelijk een product van hetgeen hij of zij meemaakt. Je hebt dalen nodig om pieken te kunnen hebben. Ongeluk om geluk te kennen. Rauw om leven te waarderen. Alles in uiteindelijk in balans en ik geloof dat een mens precies daar is, waar hij zijn moet zijn, op dat moment. De wegen van het universum zijn ondoorgrondelijk. Maar later openbaart zich vaak een moment dat je weet waarom je door bepaalde tijden heen moest gaan.

Groei en proces zijn belangrijke woorden. Het leven is een proces. Er is alleen maar het proces en alleen maar groei.