HOLLANDSE SCHOTEL, INDISCH GEKRUID

Een echte aanrader in de herfst en de winter. Een oer-Hollandse ovenschotel met aardse groeten. Brocoli, aardappel (kan ook zoete aardappel zijn) wortels, ui, sperziebonen, erwten. Toegevoegd een paar tenen knoflook. De gesneden groenten van gisteravond die over waren er ook door heen geschept.

Ik gebruik deze stukken als vleesvervanger en bron van proteïnen. Het voordeel is dat als je de schotel een avond van tevoren marineert alles goed opgenomen wordt door deze vleesvervanger.

Marinade: Als marinade heb ik de volgende dingen gebruikt: Een schep van mijn olijfolie met basilicum (zie ander recept) Je kunt ook gewoon olijfolie of kokosolie gebruiken. Tandoori kruiden 2 EL, een schepje sambal, eventueel een schepje masala kruiden,  ketjap manis, zout, curry, kurkuma en paprikapoeder. Dit door elkaar geroerd en door de groenteschotel heen geschept. Ik laat de schotel een hele nacht marineren.

Zie hier het smakelijke eindresultaat. Het is gemakkelijk en lekker. Deze schotel is voor 4 personen of in mijn geval voor meerdere dagen.