PIZZA MET BLOEMKOOLBODEM

Het is even een werkje maar het valt wel mee en het resultaat is een heerlijke pizza. Vrijdagavond is altijd pizza-avond met rode wijn. Dus pizza met spinazie bodem om bloemkoolbodem. Scheelt al gauw 2000 calorieën per pizza!!

De bloemkookroosjes moeten fijn worden geraspt. Dit is even een werkje... De overgebleven stukjes niet weggooien. Deze kun je bewaren voor in de groentesoep. Het schaafsel gaat 20 minuten in de oven op 180 graden. Hierna laat je het afkoelen. Je doet het schaafsel in een schone vaatdoek en knijpt al het overgebleven vocht eruit. Het is niet normaal hoeveel vocht er nog uit komt. Als je rood ziet van het uitknijpen doe je het klompje deeg in een schaal. Je doet er een ei bij en ik doe er wat zout en pizzakruiden bij en je kneed het tot een deeg en maakt een rond of ovaal of vierkant (wat je wil) bodembedekking in een ovenschaal.


Dit gaat weer 20 minuten in de oven. Ondertussen snijd je groente die je op de pizza wilt hebben. Ik gebruik altijd rode paprika, een chili pepertje, rode uiten en champignons. Zo ziet je bodem eruit nadat je hem gebakken hebt.

Ik bedek de bodem met tomatenpuree of tomaten frito. Beetje zout, peper, pizzakruiden, groente erop verspreiden en ik houd ervan om er wat oude kaas op te doen of/en geitenkaas. Weer in de oven, minuut of 10... Even alles afwassen. Een glas wijn inschenken en dan.... mjammie Pizza Friday! Eet smakelijk!