BEWEGEN EN SLAPEN

Ik wandel iedere dag 1 of 2 keer met mijn hondje Karma. Buiten dit om ga ik 5 tot 6 keer per week naar de sportschool voor intervaltraining en krachttraining. Dit doe ik maar een uurtje per dag maar ik sla het zelden over. Ik merk dat ik met het ouder worden snel spierweefsel verlies met alle gevolgen van dien. Ik werd slapper zowel in sterkte maar kreeg ook een slappe huid bijvoorbeeld. Door krachttraining te doen ontwikkel je weer spierweefsel. Mijn spieren zijn sterker en mijn huid is weer strakker. Ik ondersteun mijn krachttraining door na de training een proteïne-shake te drinken. Ik heb een stappenteller aangeschaft. Omdat ik beginnende artrose heb moet ik van mezelf minimaal 6000 stappen per dag lopen. Op de dagen dat ik in de sportschool ben waar ik 5 km intervaltraining loop/ren haal ik dit met gemak en op de dagen dat ik niet train maak ik langere wandelingen buiten. Door de stappenteller ben ik me meer bewust van mijn beweging. 

Slapen

Natuurlijk moet ik hier een moreel verantwoord verhaal houden en daar zal ik ook mee beginnen maar het hielp mij na de overgang niet meer. Wat ik hiermee bedoel is, na 8 uur in de avond niet meer eten, lekker warme thee voor het slapen gaan, geen tv kijken of op je telefoon een uur voordat je naar bed gaat. Je slaapkamer alleen gebruiken voor slaap of seks en geen wifi in je slaapkamer. Al deze dingen zijn echt belangrijk maar soms doe je alles goed en toch..... kun je de slaap niet vatten. 

Ik heb sinds mijn 50e ongeveer last gekregen van slapeloosheid. Ik heb via mijn huisarts mirtazipine gekregen waar ik een halve pil voor de nacht zou moeten innemen. Dit beviel qua slapen wel, maar ik had hier mentaal toch wel moeite mee. Dat ik een pil nodig had om te kunnen slapen. Ik heb op dit moment een andere methode die mij helpt maar die ik ook niet aan wil raden aan iedereen. Ik heb een vaporizer gekregen van een lieve vriend en ik gebruik een kleine hoeveelheid wiet voor het slapengaan. Ik verdamp de wiet. Omdat ik niet rook is dit een prima oplossing voor mij. Ik kan op deze manier goed in slaap vallen. Ik doe dit ongeveer 2 keer per week. Verder kook ik iedere avond een bananenschil en drink het sap hiervan op. Bananen bevatten voedingsstoffen waaronder magnesium en tryptofaan. Deze ondersteunen het slaapcyclus op verschillende manieren waardoor je sneller in slaap valt, rustiger en dieper slaapt en ook de slaaptijd kan verlengen. Wanneer je een banaan voor het slapen gaan eet, kan dit zeker voor een goede nachtrust zorgen.

Ook heb ik een verzwaringsdeken gekocht. Een deken van 7 kg die mij een heel veilig gevoel geeft. Dit helpt ook. Ik probeer ongeveer om de dag zonder middelengebruik te slapen omdat ik gewenning en meer gebruik wil voorkomen.